top of page
pasta


SMÅRÄTTER

Marinerade oliver

55kr

Vitlöksbröd

 

Nybakt vitlöksbröd, serveras med tzatziki

89kr

Image by Stefan Schauberger
Image by Jean-claude Attipoe

PASTA PRIMA

Oxfilépasta á la Stenmagasinet

 

Tagliatelle med Oxfilé 

Serveras i en krämig sås med champinjoner,

tomat, paprika, persilja och färskriven Parmesanost

 

189kr

 

Fläskfilépasta

 

Tagliatelle med fläskfilé

Serveras i en krämig sås med champinjoner,

tomat, paprika, persilja och färskriven Parmesanost

 

179kr

 

 

Pasta Pesto Halloumi

 

Tagliatelle med halloumi   

Serveras med en krämig pesto, tomat,

paprika & färskriven Parmesanost

 

179kr

 

 

Skaldjurspasta Special

 

Tagliatelle med fisk & skaldjur   

Serveras med en frisk vitvinssås,

utvald fisk, skaldjur & färskriven Parmesanost

 

189kr

ITALIENSK PIZZA

Låt oss berätta om vår passion för genuina Italienska Pizzor!

 

Stenmagasinets Pizzor är omsorgsfullt bakade på Caputo Tipo 00.

Tipo 00 är ett vårvetemjöl från Neapel som lyfter degen till en extra dimension.

Pizzadegen kalljäser i 3–5 dagar vilket gör våra pizzor extra luftiga och krispiga (och lättsmälta).

 

Tomatsåsen gör vi själva på San Marzano tomater från Italien, som långsamt kokas ihop med färska örter.

Pizzorna serveras alltid med noggrant utvalda toppings utav högsta kvalitet.

 

Margherita

 

Tomatsås, basilika, olivolja & Fior di latte (mozzarella)

 

119kr

 

Prosciutto

Tomatsås, basilika, Fior di latte (mozzarella), olivolja, körsbärstomater &  Prosciutto (lufttorkad skinka)

 

149kr

Diavola

Tomatsås, Fior di Latte (mozzarella), pepperonikorv bacon, färsk chilli & oregano

149kr

Oxfilépizza

Tomatsås, Fior di latte (mozzarella), Oxfilé, gorgonzola, körsbärstomater, rödlök & oregano

189kr

Pizza Bianco

Tomatsås, Fior di latte (mozzarella), Creme Fraiche, päron, honung,

Coppa (lufttorkad fläskkarré), krossade valnötter & färskriven Parmesanost

 

159kr

Calzone á la Stenmagasinet (Inbakad)

Tomatsås, Fior di latte (mozzarella), Prosciutto, ruccola, tomat & oregano

 

149kr

Frutti di mare 

Tomatsås, Fior di latte (mozzarella), räkor, blåmusslor, rödlök, körsbärstomater & oregano

 

189kr

Vegetariana 

Tomatsås, Fior di latte (mozzarella), paprika, champinjoner, oliver, lök & oregano

 

129kr

Image by Artur Rutkowski

FISK, SKALDJUR & SALLAD

Stenmagasinets Räksmörgås "special"

 

En innovativ och mycket uppskattad räksmörgås.

Handskalade räkor, ägg, , dill, rödlök, gurka och majonnäs.

Serveras i en klämma av saftigt, nybakat bröd, gjord på långjäst surdeg.

Stor 185kr - Liten 129kr 

 

Räksallad

 

Handskalade Räkor, Majonnäs, Dill, Körsbärstomater, Gurka, Citron,

rödlök, sallad & Rhode Island-dressing

Serveras med nybakat bröd.

179kr

Grekisk sallad

 

Klassisk grekisk sallad med fetaost, oliver, rödlök och färska grönsaker

Serveras med Stenmagasinets tzatziki och bröd

169kr

 

För barnen

Mini Margherita

 

Tomatsås, basilika, olivolja & Fior di latte (mozzarella)

 

99kr

Pannkakor (3st)

 

Serveras med Grädde & Sylt

79kr

Image by Aurélien Lemasson-Théobald
Image by Nanxi wei

DESSERT

Choklad Brownie

 

Serveras med vispad grädde

89kr

Blåbärspaj

 

Serveras med vaniljsås

79kr

Glass & Sorbet

 

Fråga personalen för urval av smaker

 

45kr

Image by Jay Gajjar
  • Nedan följer några av de frågor vi på Stenmagasinet ibland får.

    Vad är Restaurang Stenmagasinet i Sunnanå Hamn känt för?

    Stenmagasinet är en välrenommerad restaurang i Sunnanå Hamn, Mellerud, som är känd för sin utsökta meny, fantastiska råvaror och sitt läge vid Vänerns glittrande vatten. Här kombineras gastronomi med utsikt, atmosfär och personlig service i toppklass.

     

    Hur kontaktar jag Stenmagasinet?

    Du når oss enklast via vår hemsida stenmagasinetsunnana.se, vår Facebook-sida eller via telefon 076-765 57 16. Vi finns på Stenmagasinet, Sunnanå Hamn, 464 31 Mellerud.

     

    Har Stenmagasinet öppet året runt?

    Stenmagasinet har säsongsöppet under sommaren och vid särskilda evenemang. Se aktuella öppettider på vår hemsida eller Facebook.

     

    Kan man boka bord på Stenmagasinet?

    Ja, vi rekommenderar bordsbokning, speciellt under helger och underhållningskvällar. Boka enkelt via telefon eller vår hemsida.

     

    Är Stenmagasinet ett bra alternativ för en dagsutflykt eller weekend i Dalsland?

    Absolut! Vår restaurang ligger vackert belägen i Sunnanå Hamn och är ett perfekt stopp under en dagsutflykt eller weekendresa i Dalsland. Här njuter du av både mat och miljö.

     

    Menyn – Högklassig mat med kärlek till råvaran

     

    Var hittar man äkta italienska pizzor i Dalsland?

    På Stenmagasinet! Våra pizzor är gjorda på äkta surdeg, kalljästa i upp till 72 timmar och bakas i äkta italiensk stil – krispiga, luftiga och fyllda med smak.

     

    Använder Stenmagasinet äkta pesto i sin matlagning?

    Ja! Vår pesto är hemlagad enligt traditionellt recept – med färsk basilika, pinjenötter, parmesan och kallpressad olivolja.

     

    Serverar ni vegetariska eller veganska alternativ?

    Det är vår målsättning att alltid kunna erbjuda en eller flera vegetariska rätter, och när vi har tillgång till rätt råvaror även veganska rätter. Vänligen kontakta oss för en aktuell status.

     

    Vad är unikt med era pizzor?

    Först och främst vår passion för italienska pizzor. Därtill mjölet, Caputo Tipo 00,

    Tipo 00 är ett vårvetemjöl från Neapel som lyfter degen till en extra dimension.

    Pizzadegen kalljäser i 3–5 dagar vilket gör våra pizzor extra luftiga och krispiga (och lättsmälta).och gräddar dem i hög temperatur, precis som i Italien. Smakerna lyfts med noga utvalda råvaror och husets egen tomatsås.

     

    Har ni glutenfria alternativ?

    Det är vår absoluta målsättning att alltid ha ett eller flera glutenfria alternativ. Tala gärna med vår personal om dina behov vid beställning.

     

    Vilken är den mest populära pizzan på menyn?

    Det är ganska jämt fördelat på våra olika alternativ, vi har medvetet valt att inte ha för många alternativ. Vi har ca 8–12 olika alternativ beroende på tillgången av bra råvaror.

     

    Det finns allt ifrån en mild och traditionell Margherita gjort på originalrecept från Neapel till en eldig Diavola från mellersta Italien och däremellan en Frutti di mare med fräscha skaldjur som toppings. Så vi upplever att Stenmagasinets ofta återkommande gäster, väljer att variera sig.

     

    Använder ni svenska råvaror?

    I den mån det är möjligt, ja. Vi arbetar med lokala producenter i Dalsland och kombinerar detta med importerade delikatesser för bästa smakupplevelse.

     

    Vad innehåller er hemlagade tomatsås?

    Vår tomatsås är ett hantverk i sig, långkokt med San Marzano-tomater, vitlök, örter och kärlek. Den är basen i våra pizzor och en smakupplevelse i sig.

     

    Erbjuder ni förrätter och efterrätter?

    Ja, vi har ett noggrant utvalt sortiment av både förrätter och efterrätter. Prova t.ex. vår krämiga burrata eller den hemgjorda tiramisun.

     

    Har ni barnvänliga alternativ på menyn?

    Självklart! Vi har både pizzor och pastarätter som passar de yngsta gästerna – alltid tillagade med omsorg och kvalitet.

     

    Är era rätter tillagade från grunden?

    Allt vi serverar tillagas från grunden i vårt kök. Från såser till pizzadeg – varje detalj görs med stolthet och precision.

     

    Kan man ta med mat hem från Stenmagasinet?

    Ja, vi erbjuder take away! Välj från vår meny och njut av Stenmagasinets kvalitet hemma eller vid hamnen.

     

    Serverar ni även fisk eller kötträtter?

    Ja, utöver våra pizzor och pastarätter har vi utvalda rätter med fisk, skaldjur och kött – tillagade med känsla för detaljer och smaker.

     

    Har ni en lunchmeny?

    Vi jobbar inte med specifika lunchmenyer men ofta har Stenmagasinet alltid ett eller flera dagserbjudande eller "ätter på besök".

     

    Är er meny säsongsbaserad?

    Ja, vi arbetar med säsongens bästa råvaror. Menyn kan variera för att spegla årstidens smaker och tillgång.

     

    Erbjuder ni mat för allergiker?

    Ja, i den mån vi kan, anpassar vi rätter vid behov. Informera personalen i tid, så ska vi försöka ordna ett tryggt och gott alternativ.

     

    Har ni efterrätter med italiensk inspiration?

    Ja, till och ifrån har vi desserter från Italien på besök. Exempel på detta tiramisu, pannacotta och gelato.

     

    Vad är ert signum i köket?

    Stenmagasinet i Sunnanå står för kvalitet, hantverk och passion. Vi kompromissar aldrig med smaken eller råvaran.

     

    Vilka drycker passar bäst till era pizzor?

    Vi erbjuder noga utvalda viner och öl som matchar smakerna i vår mat. Vår personal hjälper gärna till med rekommendationer.

     

    Hur ofta uppdaterar ni menyn?

    Vi förnyar menyn löpande för att behålla inspiration och erbjuda nya upplevelser, samtidigt som populära favoriter alltid finns kvar. Stenmagasinet har ofta ”rätter på besök”.

     

    Dryck & Underhållning

     

    Finns det en bar på Stenmagasinet?

    Ja, när vädret tillåter har Stenmagasinet i Sunnanå en bar i varje väderriktning. Våra barer inomhus och utomhus, erbjuder ett brett utbud av viner, ölsorter och kreativa cocktails, perfekt till maten eller att njuta av på egen hand i kvällssolen.

     

    Vad kan man förvänta sig av era cocktails?

    Hög kvalitet, balans och känsla! Våra cocktails är hantverksmässigt blandade med riktiga råvaror och inspiration från världskartan för cocktails.

     

    Har ni livemusik eller evenemang?

    Ja, sommartid erbjuder vi ett brett utbud av underhållning – från trubadurer till DJ:s och större musikakter. Håll koll på vår Facebook!

     

    Finns det temakvällar eller specialevent?

    Absolut! Vi anordnar vinprovningar, pizzakvällar, musikkvällar och mycket mer. Det händer alltid något på Stenmagasinet.

     

    Hur är underhållningen på Stenmagasient i Sunnanå?

    Exempel på artister som gästat oss är rikskände Magnus Carlsson och rockbandet The Hearses on the Run med Göran "Blues" supertrummisen Dan Magnusson. Därtill har vi "Eva Eastwood",  "Haaks", "Jan Johansen, Claes "Fat Bull" Kihlberg With Friends "Duon Svea"  ”Let´s Duet”, ”Rob´s Rockin´ Blues” och ”Lucky Five”  för att nämna några.

     

    Andra exempel på uppskattade aktiviteter är Vårfesten, Midsommardans, Ljusnatta, Veteranbilsträffarna, Quiz, Ljusnatten, Oktoberfest, Julbord och andra olika temakvällar kring t.ex. Barberque och Pizzabakning.

     

    Är Stenmagasinet ett bra ställe för en sommarkväll med vänner?

    Utan tvekan! Solnedgång över hamnen, live-musik, god mat och drinkar – det är svårt att hitta en bättre sommarkväll i Dalsland.

     

    Sunnanå Hamn & Dalsland, här vill man vara.

     

    Vad finns att göra i Sunnanå Hamn?

    Sunnanå Hamn är en naturskön pärla vid Vänern. Här kan du promenera längs vattnet, hyra båt, bada eller bara njuta av miljön – och såklart äta på Stenmagasinet!

     

    Är Stenmagasinet vackert beläget?

    Ja, med första parkett mot Vänern och solnedgångarna över vattnet är läget en av våra största tillgångar.

     

    Vad gör Dalsland till ett besöksvärt område?

    Dalsland bjuder på fantastisk natur, skogar, sjöar, cykelleder, paddlingsvatten och stillhet, en dröm för naturälskaren.

     

    Kan man besöka Stenmagasinet med båt?

    Ja! Sunnanå Hamn har gästhamn precis intill restaurangen, många gäster anländer sjövägen för att äta hos oss.

     

    Finns det vandringsleder i närheten?

    Ja, området kring Sunnanå är perfekt för vandring. Kombinera en naturnära aktivitet med en kulinarisk avslutning hos oss!

     

    Är Stenmagasinet bra att besöka med familj?

    Ja, både miljön, maten och aktiviteterna i området, gör Stenmagasinet till ett utmärkt utflyktsmål för hela familjen.

     

    Kan man kombinera restaurangbesöket med en weekend i Mellerud?

    Absolut. I Mellerud och Sunnanå finns flera boenden, badplatser och aktiviteter . Låt Stenmagasinet bli en av höjdpunkterna under vistelsen.

    Har ni andra frågor eller funderingar? Vänligen hör av er.

    Tack för ert intresse!

bottom of page